기사 원문 출처 : https://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2022/12/281_341494.html?utm_source=CU
분류: Society
제목: Korea to change food storage guidelines
한국 음식 보관 가이드라인 변경
<원문/해석>
By Lee Yeon-woo
이연우 작성
Korea's food storage guidelines will be changed from the current sell-by-date method to the use-by-date method, starting Jan. 1. The shift comes 38 years after the country adopted the current sell-by-date system in 1985.
한국의 음식 보관 가이드라인은 유통 기한 방식에서 사용기한 방식으로 변경될 것이다. 1월부터. 1985년에 현재의 유통기한 방식이 적용된 이후 38년만에 움직임이다.
A sell-by date indicates how long a certain product should be displayed on the shelf before its quality starts to deteriorate, while the use-by date indicates when the food item will be at its best quality. According to the Ministry of Food and Drug Safety, the sell-by date is set 20 percent sooner than the use-by date.
유통기한은 상품의 품질이 떨어지기 시작하기 전에 특정 상품이 선반에 진열되는 얼마간의 기간에 대해 알려주는 반면 소비기한은 음식이 최상의 상태로 유지되는 때를 알려준다. 식품의약안전처 장관에 따르면, 유통기한은 소비기한보다 20% 정도 더 빠르다.
The new guidelines will be introduced at the start of the new year, as concerns about environmental pollution and food waste disposal costs have been on the rise. Products are still safe to use even if they have passed the sell-by date but people tend to dump them once the date has passed.
새로운 가이드라인은 새해가 시작되면 소개될 예정이다. 환경 오염과 음식물 쓰레기 처리 비용에 대한 우려가 높아짐에 따라,
상품들이 유통기한이 지났더라도 여전히 안전하게 사용할 수 있지만 사람들은 유통기한이 지나면 버리려고 하는 경향이 있다.
According to the National Food Safety Information Service, 5.48 million tons of food are dumped annually, which requires 1.96 trillion won ($1.5 billion) to be spent on food disposal. With the adoption of the use-by-date method, 886 billion won ($680 million) is expected to be saved annually over the next 10 years, it said.
국가식품안전 정보 서비스에 따르면, 5.48 백만 톤의 음식이 매년 버려진다. 1.96조원($1.5억)이 음식물 처리에 소비되는
소비기한 방식의 적용과 함께 886억원($680백만)이 향후 10년동안 매년 절감될 것으로 예상된다고 한다.
"There will be environmental and economic benefits because of the decreased amount to be used to deal with food waste, and as a result, the Korean food industry will gain global competitiveness," the food safety ministry stated in its guidelines.
"환경적, 경제적 이점들이 있을 것이다. 음식물 쓰레기 처리에 사용되는 양을 줄일 수 있기 때문에, 그 결과 한국 음식 산업은 세계적인 경쟁력을 얻을 것이다."라고 식품안전부는 가이드라인에서 발표 했다.
<표현/단어>
indicate : 나타내다, 내비치다, 보여주다
certain: 특정, 어떤, 확실한, 확신하는
display: 진열하다, 내보이다, 드러내다, 보여주다, 전시, 진열
shelf: 선반, 진열대, 책꽂이
deteriorate: 악화시키다, 악화되다, 더 나빠지다
will be at its best quality : 최상의 품질을 유지하다.
concern: 우려, 걱정
environmental pollution: 환경 오염
environmental: 환경의
pollution: 공해, 오염, 오염물질
disposal: 처리, 처분
동사) dispose of : 처리하다, dispose A toward(s) B: A에 B를 배치하다, A에게 B의 경향을 갖게 하다
it have been on the rise : 높아지다, 높아져오다.
even if : ~라고 할지라도, 비록~일지라도
tend: ~하는 경향이 있다, ~하기 쉽다, 돌보다, 살피다
dump: 버리다, ~을 ~에게 떠넘기다
annually: 매년, ( annual: 매년의, 연례의 )
economic : 경제의, 경제적인, 경제성 있는
competitiveness: 경쟁력
global: 세계적인, 세계의, 전반적인, 전역의
ministry: (정부의 각)부처
minister: (정부의 각 부처)장관
'자기 계발 > English Study' 카테고리의 다른 글
::English Study:: 2022.12.25 기사 해석 (0) | 2022.12.25 |
---|---|
::English Study:: 2022.12.13 기사 해석 (0) | 2022.12.13 |
::English Study:: 2022.12.08 기사 해석 (0) | 2022.12.08 |
::English Study:: 2022.12.07 기사 해석 (3) | 2022.12.07 |
::English Study:: 2022.12.05 기사 해석 (0) | 2022.12.05 |
댓글